Millega puhastada suuri laopõrandaid?

Väikeseid põrandapindasid puhastatakse tavaliselt niiske mopiga. Kui on tubli ja usin puhastusteenindaja koos heade töövahenditega, siis jõuab ta korraga puhastada tsirka 300 – 400 m2. Kuidas aga puhastada suuri laopindu, kus on vaba põrandapinda ca 3000 – 4000m2 ? Üks võimalus on kasutada kümmet puhastusteenindajat. Kuid kui otstarbekas ta majanduslikult on, jääb igaühe enda mõelda.

Mida kujutab endast põrandapesumasin?

Põrandapesumasin on masin, mis laseb valmissegatud pesuvee maha, teostab mehhaaniliselt ketta või harjaga pesu ja imab musta pesuvee kokku tagasi. Kindlasti oled näinud sarnaseid masinaid suurtel kaubanduspindadel, kus nendega põrandaid pestakse. Puhastusteenindaja lükkab enamasti sellist masinat enda ees ja põrand saab kiiresti ja kvaliteetselt puhtaks.

 Milles seisneb põrandapesumasinate erinevus?

Erinevate maaletoojate kodulehed on erinevate masinate pilte ja kirjeldusi täis. Millised on  nende masinate erinevused ja kuidas sealt enda jaoks õige masin välja valida?

Põhimõtteliselt võib puhastusmasinad  jagatada kahte rühma.

 

  • Juhtmega masinad

    Vajalik on voolupistikute olemasolu ja kui on suurem pind, siis tuleb korduvalt pistikupesa vahetada (umbes nagu kodusel tolmuimejal). Need masinad sobivad väiksemate pindade puhastamiseks, kuna juhtmevedamine on päris tülikas.

  • Akudega puhastusmasinad

    Tavaliselt kasutataksegi akudega masinaid. Akudega masinad jaotatakse omakorda happeakudega ja geelakudega masinateks. Happeakud on odavamad ja vastupidavamad, kuid neid tuleb regulaarselt hooldada. (kontrollida elektrolüüsi taset, laadida).
    Seevastu geelakud ei ole küll nii pika elueaga ja on kallimad, kuid on seevastu hooldusvabad. Kui Teile ei ole tööl oma remondimeest, siis soovitan pigem geelakusid. Sellise masina peal töötab tavaliselt puhastusteenindaja, kel tavaliselt ei pruugi olla teadmisi aku õigeks hooldamiseks. Ebapiisava  ja vale hooldusega,  võib ka happeaku kiiremini otsa saada ja tuleb uus aku muretsed

Akudega puhastusmasinaid jagatakse omakorda kolme rühma. Nendest rühmadest räägime juba järgmises postituses.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /data05/virt15591/domeenid/www.spsgrupp.ee/htdocs/blog/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044