Mida peaks teadma aknapesu tellimisel?

Aknapesu tähendab paljude jaoks tülikat ja aeganõudvat tegevust. Üks võimalus sellest tegevusest pääsemiseks, on aknapesu teenuse tellimine, mis erakliendi puhul on üha populaarsemaks saamas.

Tellimaks aknapesu, peab kliendil olema selge ülevaade sellest, kui palju on aknaid, mis mõõduga on aknad ning kas soovitaks pesta nii seest kui väljast. Tihti, aga puudub kliendil vajalik ja täpne info, mis hinnapakkumuse tegemise jaoks vajalik on. Mida siis tuleks, enne hinnapakkumuse võtmist, eelnevalt teada?

1. Akende kogus ja mõõt

Lugege üle kõik oma aknad, seejärel otsige välja mõõdulint ja mõõtke aknad, raami äärest raami ääreni. Raamist raamini mõõtmist on vaja seetõttu, et aknapesu sisaldab ka aknaraamide puhastust ja pesu.

2. Kas aknaid pesta nii seest kui väljast?

Kui olete aknamõõtmisega hakkama saanud, siis järgmisena tuleb kaaluda, kas lasta aknaid pesta ainult väljast või ka seest poolt. Kui soovite pesta aknaid ka seest, tuleb olemas olevat aknapinna kalkulatsiooni korrutada kahega.

Kui soovid akende pesemist vaid väljast, tuleb ka ruutmeetreid sellevõrra vähem ning ka tööde hind sellevõrra soodsam. Praktikast on levinud, et aknaid pestakse kaks korda aastas – üks kord kevadel ja üks kord sügisel, kusjuures kevadel pestakse aknaid mõlemalt pool, sügisel aga ainult väljast.

3. Kas tegu on vanade või uute akendega?

Paljud vanaaja aknad on neljakordsed. Kui see nii on, siis tuleb akende pind korrutada suisa neljaga. Siinkohal on oluline teada, kuidas aknad lahti käivad- kas need on kruvitavad või mingit muud moodi avatavad. Kui aknad on kinnikruvitud, siis halvimal juhul võivad kruvid olla nii kinni roostetanud, mis kokkuvõttes tähendab rohkem kuluvat tööaega.

4. Kui kõrgel aknad asuvad ja kas kõik aknad avanevad?

Kui aknad käivad lahti, siis ei ole üldiselt kõrgus väga oluline. Lahtikäivaid aknaid saab edukalt pesta ise toas olles, juhul kui ei ole tegemist väga suuremõõtmeliste akendega. Kui mõni aken aga ei avane, siis on oluline teada kui kõrgel see asub. Kuni 2. korruse akendeni pääseb tavaliselt redeliga, kuid kõrgemal asuvate akendepesuks, on vajalik juba tõstuk. Tõstuki vajadus  tähendab automaatselt ka kopsakamat väljaminekut rahakotist.

5. Aeg hinnapakkumus võtta

Nüüd, kui olete kokku kogunud vajaliku informatsiooni, tuleks järgmise sammuna küsida hinnapakkumus, teadmaks, mis see teenus maksma läheb. Meie praktikas tuleb ette, et täpsema hinnapakkumuse tegemiseks, tuleb minna kohapeale ning olukorda  visuaalselt hinnata. Kui hinnas kokkulepitud, siis pole enam kaugel aeg, kus saab nautida puhast akent ja selget vaadet.

 

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /data05/virt15591/domeenid/www.spsgrupp.ee/htdocs/blog/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044