Aknapesu lõõskava päikese käes– kas filmistsenaarium või tegelikkus?

Kes meist ei oleks näinud telereklaame, kus palja ülakehaga mehed kuuma päikese käes pilvelõhkuja aknaid pesevad. Ja kuidas siis tütarlapsed neid seestpoolt piiluvad. Vaatepilt võib ju tõepoolest intrigeeriv olla ja sealt annab nii mõnegi filmisüžee välja mõelda. Kuid meile, kui puhastusfirmale, tundub see natukene kummaline. Kes küll läheb kuuma päikesega aknaid pesema? Sellisel aknapesul ei ole tegelikult ju kvaliteetset tulemust.

Miks ei saa kuuma ilmaga aknaid korralikult pesta?

Põhiprobleemiks on siin päikese käes liiga kuumaks köetud aknaklaas. Selliselt klaasilt aurab pesuvesi lihtsalt enne ära, kui selle saab korralikult puhtaks pesta. Aknapesu käigus kantakse tegelikult õhukene kiht pesuvett aknale, mis siis kummiliistuga puhtaks tõmmatakse. Kui aga klaas on liiga kuum siis kuivab pesuvesi enne akna külge kinni ja liistuga pole seal enam midagi tõmmata.

Milline on siis hea aknapesuilm?

Heaks aknapesuks saab lugeda tegelikult pilvist kuid ilma sademeteta ilma. Samuti ei tohiks tuul olla ülemäära tugev, sest ka tuul kuivatab samamoodi aknaklaasi liiga kiiresti. Temperatuur peaks olema vähemalt 5 kraadi plussis. Kuigi aknaid saab pesta ka miinuskraadidega (kasutades külmumisvastaseid pesulahuseid) siis see on pigem erand kui reegel.

Suvel peske rohke veega

Kui aga on tõepoolest vaja kuuma ilmaga aknad puhtaks saada, siis soovitaks pesta väikeste osade kaupa. Lisaks peske rohke veega – see jahutab aknaklaasi natukene maha ja nii on võimalik saavutada ka enamvähem rahuldav tulemus. Kui on võimalus siis võtke sellisel juhul endale aega terve päev. Siis saate koos päikese liikumisega pesta just neid aknaid kuhu hetkel päike otseselt peale ei paista.

Parimad ajad aknapesuks on siiski kevad ja sügis. Siis ei ole päike veel/enam nii intensiivne. Südasuvel parem puhka ja ole sõpradega rannas ja las aknad ootavad oma õiget aega. Keset külma talve sa ju ka naudid kelgutades talverõõme ja aknapesu peale ei mõtle.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /data05/virt15591/domeenid/www.spsgrupp.ee/htdocs/blog/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044