Kuidas hooldada linoleumpõrandat?

Selleks, et hoida oma linoleumpõrand värske ja uuena ka peale põranda paigaldust, jagan allpool sinule mõned üldised hooldusvõtted. Kombineerituna tootja informatsiooniga, peaksid sa saama kogu vajaliku info, et hoida oma linoleumpõrand uuena.

Kuidas hooldada linoleum põrandat?

Linoleumpõranda puhastamine ei ole keeruline, kuid jagan sulle mõned soovitused, kuidas suurendada oma põranda eluiga. Tolmu, liiva- ja mustuseosakesed on põranda linoleum põranda hooldusüks suurimaid vaenlaseid.

 

  • Kui pühkimine või tolmuimeja kasutamine ei eemalda mustust, kasuta sooja veega niiskeks tehtud moppi. Loputa põrand põhjalikult värske veega.
  • Kui vesi üksi ei puhasta pinda, kasuta puhastusvahendeid, mida soovitab tootja. Enamik “loputust mittevajavaid” puhastusvahendeid toimivad hästi.
  • Ära kasuta pesuaineid, abrasiivseid puhastajaid.
  • Kasuta alati ennetavaid vahendeid. Matid või vaibad välisukse ees aitavad ära hoida mustuse ja tolmu esmast põrandale jõudmist. Tee kindlaks, et kasutad ikka just linoleumpõrandatele mõeldud matte ja vaipu.  Mõned kummipõhjaga madratsid võivad jätta plekke või märke maha.

See on lihtsalt plekk

Plekkide või mahakukkumiste puhul, kuivata need esmalt koheselt ja kasuta sama tehnikat pleki eemaldamise kohal, nagu terve linoleumpõranda puhul.

Kahjustatud linoleumpõrand

Kui sinu põrandasse on tekkinud avad või praod, pead need koheselt katma, et vältida mustuse edasist levikut. Sama kehtib, kui su uuel põrandal on sisselõige või õõnsus tekkinud. Mustus teeb selle parandamise keerukamaks. Vajadusel kutsu kohale professionaalne ettevõte, kes tegeleb linoleumpõrandate hooldamise või paigaldamisega, et saada infot, kuidas tekkinud probleemid lahendada

 

Kommenteerimine on suletud.